HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020. május 31-én

Holnap, Pükösdhétfőn, Máriát, mint az Egyház Édesanyját ünnepeljük, amint már ma egy hete is hirdettem. Ünnepi szentmisék délelőtt 10-kor kezdődik jó idő esetén a Közösségi Ház udvarán, rossz idő esetén pedig a szentmisét közvetítjük a Plébániatemplomból.

Mához két hétre van Úrnapja, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe, amikor is az Oltáriszentséget kivisszük a Templomból és a négy lombsátornál végezzük el a szertartásokat. Ezzel az ünneppel összefüggésben Egyházmegyénk Főpásztora azt kérte a papságtól, hogy a járványhelyzetre való tekintettel inkább szentségimádást végezzenek és igy fejezzék ki hódolatukat az Eucharisztia előtt. Éppen ezért a jövő vasárnapi, június elsővasárnapján esedékes szentségimádás elmarad, helyette mához két hétre, Úrnapja ünnepén lesz szentségimádás. Erről jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a Kedves Híveket.

Tekintettel a járványügyi helyzetre, amint már az elmúlt vasárnap is hirdettem, szeretnénk lassan-lassan visszaköltözni a Templomba, hiszen enyhülni látszik a vírushelyzet. Jövő vasárnap szabadtéri mise lesz a Közösségi Ház udvarán, rossz idő esetén pedig közvetítjük a szentmisét a Templomból. Mindig csak egy vasárnappal tekintünk előre, hiszen gyorsan változik a helyzet, amihez igyekszünk, a lehetőségekhez képest, alkalmazkodni. Éppen ezért továbbra is kérem a Kedves Hívek türelmét és megértését.

Örömmel jelzem a Kedves Híveknek, hogy Egyházközségünkben Templomunk búcsúi ünnepét mához négy hétre, június 28-án tartjuk meg. Remélem, semmi rendkívüli esemény nem jön közbe, nem zavarja meg templombúcsúi ünnepünket. A búcsúi mise főcelebránsa és ünnepi szónoka Gárdonyi Máté atya, kaposvári egyházmegyés paptestvérem lesz, akivel együtt végeztem tanulmányaimat Rómában, az örök Városban, és aki jelenleg Budapesten, a Hittudományi Karon tanít. Erről az ünnepi eseményről később, de időben fogom bővebben tájékoztatni a Kedves Testvéreket.

Az előttünk álló héten, csütörtökön, június 04-én van a Trianoni békediktátum 100. évfordulója. Ebből az alkalomból arra kért bennünket Főpásztorunk, hogy Templomainkban szólaljanak meg a harangok délután fél 5-kor és tegyük ezt az imádság lelkületével, könyörögve hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népéért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket. Így az esti rózsafüzért erre a szándékra, ezért imádkozzuk majd el.

Miserend (2020.06.01 - 06.07.):

Hétköznaponként, most kivételesen keddtől szombatig, este 7-től (19.00) on-line rózsafüzér imát végzünk, ahová hívunk és várunk mindenkit.


2020-05-31
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás