HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2020. április 19-én

Amint már az elmúlt vasárnap, azaz Húsvétvasárnap is hirdettem, lehetőség van magánmise mondására, amikor a szentmisét bemutató pap egyedül végzi el, Hívek nélkül, jelen esetben a járvány miatt. Hála Istennek a hét folyamán mindennap, és az előttünk álló két hét folyamán is már minden napra vannak miseszándékok a magánmisékre. Ezeket a szentmiséket a Kápolnában mutatom be hétköznaponként, hétfő kivételével, a nap különböző időszakaiban, különböző időpontokban. Aki szeretne ilyen formában, ilyen módon misét mondatni bármilyen szándékra, kérem, keressen meg mobiltelefonon, hogy tudjuk a részleteket egyeztetni.

Jövő vasárnap van április hónap utolsó vasárnapja, ami egyben Szent Márk evangélista ünnepét követő vasárnap. Egyházunk ekkor tartja, ekkor végzi el a búzaszentelési szertartást. Virágvasárnaphoz hasonlóan elvégezzük zárt templomajtó mögött jövő vasárnap a búzaszentelést és a szertartás után kitesszük a megáldott búzát a templomudvarban álló kereszt tövéhez, kereszt mellé. Aki szeretne a megszentelt búzából vinni haza, otthonába, az természetesen megteheti jövő vasárnap, és az azt követő hétköznapokon is.

Hála Istennek Nagyszombaton, Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn is szép számmal látogatták meg Templomunkat a délutáni órákban. Éppen ezért vasárnap délutánonként Templomunk nyitva lesz az imádkozni vágyó Híveink számára, azaz délután 2 és este 6 óra (14.00-18.00) között lehet majd látogatni és imádkozni Isten Házában. Tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk tehát mindenkit a már korábban, fent említett időpontban.

 

Miserend (2020. Április 20 - 26):


2020-04-19
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás